петак, 17. фебруар 2017.

Knjiga za danas (63): Džo Aberkrombi - Vešala


Kako odbraniti grad okružen bezbrojnim neprijateljima i prepun izdajnika, kada saveznicima nipošto ne možeš da veruješ i kada ti je prethodnik nestao bez traga? To je dovoljno da inkvizitor počne da razmišlja o bekstvu – kada bi uopšte mogao da potrči bez štapa – a Glokta mora da nađe odgovore pre nego što gurkulska vojska zakuca na vrata.

Severnjaci su preplavili Angland i šire oganj i smrt po toj ledenoj zemlji. Prestolonaslednik Ladisla namerio je da ih odbaci i ovenča se neumirućom slavom. Postoji samo jedna prepreka: on zapoveda najgore opremljenom, najgore obučenom i najgore vođenom vojskom na svetu...

A Bajaz, prvi među magovima, predvodi družinu neustrašivih pustolova na pohodu kroz ruševine davno propalog carstva. Najomraženija žena Juga, najozloglašeniji čovek Severa i najsebičniji momak u Savezu čudni su saputnici, ali moguće i smrtonosni, kada samo ne bi toliko mrzeli jedni druge.

Drevne tajne biće otkrivene, krvave bitke biće izgubljene i dobijene, a ogorčenim neprijateljima biće oprošteno – ali tek pošto završe na vešalima.

„Trenuci koji ostavljaju bez daha, sjajni likovi i vrhunski crni humor“ Dreamwatch


Videti jos:

Izvor: laguna.rs


Нема коментара:

Постави коментар