четвртак, 22. децембар 2016.

Film za danas (10): Frozen (2010)



http://www.imdb.com/title/tt1323045/?ref_=nv_sr_5

Tipičan dan na planini pretvara se u noćnu moru kada troje snoubordera ostanu na žičari pre zadnjeg spusta. Ski patrola u međuvremenu gasi svetla, i oni počinju da paniče jer su ostali gore bez ikakvog načina da se spuste. S obzirom da je odmaralište zatvoreno do sledećeg vikenda, a promrzline i hipotermija počinju da se naziru, trojac je primoran da posegne za očajnim merama kako bi pobegli sa planine pre nego što se smrznu do smrti. Međutim, uskoro otkrivaju da postoji više stvari kojih treba da se boje osim same hladnoće. Dok se bore sa neočekivanim preprekama, počinju da se pitaju da li je njihova želja za opstankom dovoljno jaka da prevaziđe najgore načine umiranja?


Zanimljivosti:
- Film je u potpunosti snimljen bez upotrebe zvučne scene, zelenih ekrana ili CGI tehnologije. Glumci su se nalazili na visini od 15 metara na planini u Juti.
- Da bi snimili scene u kojima glumci pričaju dok se žičara pomera, reditelj Adam Green i reditelj fotografije Will Barratt snimili su sve sami jer je unajmljena filmska ekipa bila previše nervozna da radi na toj visini.
- Glavni likovi u filmu dobili su imena po pravim prijateljima reditelja Adama Greena: Joe Lynch, Dave Parker i Spooky Dan Walker. Iako su to prvobitno bila privremena imena u prvoj verziji scenarija, svi su se navikli na njih, pa su tako i ostala u filmu.
- Film je premijerno prikazan na Sundance filmskom festivalu gde su se neki članovi publike navodno onesvestili tokom projekcije, a drugi povraćali ili morali da uplakani napuste projekciju. Filmska ekipa je pokušala da smiri situaciju izgovorom da ti ljudi nisu znali da prisustvuju projekciji horor filma jer su se ulaznice na festivalu unapred kupovale. Vest se ubrzo proširila među festivalskim bioskopima, a reditelj Adam Green je morao da napravi najavu koja je išla pre svake projekcije da gledaoci koji se ne osećaju najbolje odmah napuste bioskopsku salu.
- Film je snimljen u Snowbasin ski odmaralištu u Ogdenu, Juti, a radnja filma se navodno dešava na izmišljenoj planini u Novoj Engleskoj po imenu "Planina Holiston". Holiston je ime grada u kojem je reditelj Adam Green odrastao i tamo nema ski centara.





Izvor: happynovisad.com

#frozen #freezing #wolves #movie #adventure #filmovi








Нема коментара:

Постави коментар