уторак, 27. децембар 2016.

Knjiga za danas (14): Aldžernon Blekvud - Vrbe


Možda do sada niste čuli za Blekvuda, a to ni ne treba da čudi - ovo je njegov prvi prevod na srpski jezik. Ipak, vredelo je čekati jer je Blekvud jedan od "očeva" modernog horora, pisac na koga se i slavni Lavkraft ugledao i mnogo ga je cenio. Pred vama je prvo izdanje Blekvuda na srpskom, kao početak horor serijala koji je najavljen za ovu godinu (misli se na 2015).

U ovoj knjizi možete da uživate i da se ježite uz tri najpoznatije novele ovog pisca - "Vrbe" koje govore o dva prijatelja koji splavare Dunavom, te odluče da svrate do jednog ostrva u močvarnim ravnicama Panonije. Ipak, nešto ih vreba među žalosnim vrbama i jeza se polako uvlači među ove turiste. Ovo je najpoznatija i mnogo puta nagrađivana novela, delo na koji su se mnogi pisci horora pozivali.

Druga je novela "Vendigo" koja govori o grupi lovaca u kanadskim šumama koji u tom ledenom bespuću sreću stvorenje iz drevne mitologije i legende...

Treća novela je "Silazak u Egipat" koja će vas povesti na mitično, jezivo putovanje u samo srce tame.

Uz odličan predgovor doktora Ognjanovića, stručnjaka za horor prozu, ovo je dleo koje svaki ljubitelj dobre književnosti mora imati!


Izvor: korisnaknjiga.com

#Vrbe #AlgernonBlackwood #Aldzernon Blekvud #PoetikaStrave #horror #DejanOgnjanovic #Orfelin

Za narucivanje: http://www.orfelin.info/vrbe.html


Нема коментара:

Постави коментар