петак, 16. децембар 2016.

Strip za danas (3): Siročad #1 (Darkwood)


Orfani (Siročad) su najskuplji Bonellijev projekt u povijesti, na pripremi serijala već se radi 5 godina, a za produkciju prve sezone potrošeno je milijun i tristo tisuća eura.
Ovo će biti SF sa vojno-ratnom tematikom. U prvoj sezoni priča će biti podijeljena u dva perioda, koji će se mijenjati u samim epizodama.
U "prošlosti" radnja će se odvijati neposredno nakon "razornog napada" koji se desio na Zemlji, dok ćemo u "sadašnjosti" vidjeti table u kojima je naslikan rat između ljudi i "onih" koji su vodili napad. Glavni likove (množina, slično Meddinom Caravanu) ćemo u prošlosti gledati kao djecu, ali i kao odrasle (vojnike) u sadašnjosti. Isto tako, radnja će se povremeno prebacivati u "međuprostor", odnosno, doba obuke.
Prva sezona ima 12 brojeva. Već se govorilo o tome da će broj biti podijeljen na dvije narativne linije od kojih će se jedna događati u prošlosti likova a druga i njihovoj sadašnjosti. Priče će u svakom broju, osim što će biti vezane uz određeni lik, biti povezane i posljedičnoj. Najzanimljive od svega je što će se serijal moći promatrati (čitat) kao serijal od 24 priče od po 47 stranica. Od te 24 priče u prvoj sveski izlaze broj 1 i 13. Na kraju će kad se krug zatvori, drugi dio prve sveske biti direktan nastavka na prvi dio posljednje sveske.

Crtači prve sezone:

Emiliano Mammucari, Alessandro Bignamini, Luigi Cavenago, Massimo Dall’Oglio, Luca Maresca, Werther Dell’Edera, Giorgio Santucci, Davide Gianfelice, Matteo Cremona.
Koloristi prve sezone:
Annalisa Leoni, Lorenzo De Felici, Arianna Florean, Stefano Simeone, Giovanna Niro, Alessia Pastorello. 

Druga sezona će uz ostale već spomenute novosti imati i drukčije ime, Recchioniju će se uz nove crtače i koloriste pridružiti i scenarist Mauro Uzzeo.


Orfani (Siročad) #1
Scenarij - Roberto Recchioni
Crtež - Emiliano Mammucari
Kolor - Lorenzo De Felici

Na početku bi svetlost. A za njim, došla je smrt. U jednom danu trećina čovečansta je zbrisana, polovina planete je ruinirana misterioznnom energijom. Iz ruševina, vojska je izvukla malobrojne preživele. Deca među njima odvedena su u posebni kamp. Rečeno im je da su vanzemaljci uništili planetu Zemlju. Rečeno im je da će biti obučeni da se tim vanzemaljcima osvete, da će postati najsavršenije mašine za ubijanje koje je ljudski rod video. Nije im rečeno da će svi preživeti...

SIROČAD se odvija u dva vremenska perioda: u prošlosti u kojoj grupa klinaca pod vođstvom Ektora, momka sa naslvne strane, prolazi brutalnu vojnu obuku; i u sadašnjosti, kada svemirski brodovi sa Zemlje konačno stižu na planetu sa koje je zrak koji uništio Zemlju upućen... i kada će odred zvani Siročad, pod vođstvom Bojskauta, otkriti da neprijatelj uopšte nije onakav kakvim su ga zamišljali. Svaki broj je podeljen na priče iz ta dva vremenska perioda, koje sa spajaju u jednu.





izvor:http://www.darkwoodprodavnica.rs/forum

zvanicna fb stranica: https://www.facebook.com/OrfaniSergioBonelliEditore

#sirocad #Darkwood #stripovi #Orfani #SergioBonelliEditore #Italy #comics 



Нема коментара:

Постави коментар