четвртак, 22. децембар 2016.

Strip za danas (9): Death Note – Beležnica smrti #1


Kada se u Beležnicu smrti zapiše ime neke osobe ona će umreti. Uzrok smrti će biti srčani udar, a vlasnik Beležnice ne može biti povezan sa tim događajem. Kada sedamnaestogodišnji Raito pronađe jednu Beležnicu koju je izgubio demon šinigami, on polako otkriva njene moći, ali se nalazi pred dilemom da li treba da je upotrebi. Da li je moralno odlučivati o tuđoj sudbini, pa čak iako su namere najplemenitije. Šta biste vi uradili?

Light Yagami  je jako pametan tinejdžer kojem je većinu vremena dosadno. Svaki dan gleda kako se kriminal u svetu povećava ali on nažalost to ne može sprečiti, sve dok jedan dan ne nađe na podu magičnu beležnicu, Death Note. U beležnici piše kako će svako čije se ime upiše u nju, umreti. Dotakavši beležnicu ugleda pravog vlasnika Beležnice Smrti, Shinigami Ryuk, koji mu malo bolje objasni sve njegove mogućnosti upotrebe. Light, odlučan da postane "Bog" novog sveta, počne koristiti Death Note za masovna ubistva kriminalaca.
Uskoro, mnogobrojne smrti kriminalaca upadnu u oko japanskoj policiji koja unajmljuje najboljeg detektiva na svetu poznatog samo po imenu L. L uskoro saznaje da je "Kira" (ime kako stanovništvo imenuje Lighta nastalo od engleske reči "Killer") u Japanu i da može ubiti ljude da ih ne dotakne, samo znajući njihovo ime i lice.


Shvativši kako bi L mogao biti njegova najveća pretnja, Light se da u potragu za L-ovim pravim imenom kako bi ga mogao ubiti i nastaviti masakr kriminalaca. Nažalost L nije laka meta i tako borba između L i Lighta započinje.
Beležnica smrti ima određena pravila koja moraju da se poštuju i da se znaju:
    * Čovek čije je ime napisano u ovoj beležnici će umreti.
    * Osoba neće umreti ako pisac ne zamisli lice te osobe dok upisuje njegovo ime.
    * Ako je uzrok smrti napisan tokom 40 sekundi nakon imena, dogodiće se.
    * Ukoliko uzrok smrti nije napisan, osoba će umreti od srčanog udara.
    * Nakon pisanja uzroka smrti, imate 6 minuta i 40 sekundi (400 sekundi) da napišete detalje smrti.


Br. strana: 196
Boja: Crno-belo
Uvez: Meki
Format: 130x190

Darkwoodova Beležnica smrti je odštampana identično originalnom izdanju, u smislu da je predviđena da se čita zdesna nalevo!


1) Cena na kioscima je 390 dinara.

2) Promotivna cena u knjižari Darkwood je 290 dinara! Promocija traje, kao i uvek dva meseca.

3) Svi učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji mogu ostvariti poseban đački popust u našim knjižarama! Učenici srednjih škola uz đačku knjižicu (njenu kopiju ili bilo koji dokaz da su srednjoškolci), a učenici osnovnih škola bez ikakvog dokumenta mogu kupovati sva naša izdanja mangi po ekskluzivnoj ceni od 195 dinara!

#Darkwood #manga #DeathNote #BeleznicaSmrti #TsugumiOhba #TakeshiObata #stripovi #comics #Japan




Нема коментара:

Постави коментар